Des de l’exterior

Des de l’exterior

En aquest text, una de les nostres membres de l’equip que pertany a l’àmbit administratiu ens explica des de el seu punt de vista com veu l’arquitectura. Esperem que gaudiu tant com nosaltres amb la seva reflexió.

“Miro l’arquitectura des de l’exterior, però no com la mirava abans. He tingut tres visions diferents, l’última és la que més m’agrada.

Durant els primers 18 anys de la meva vida creia que un arquitecte era aquell que es dedicava a fer plànols de cases i distribuir els seus espais, pensava en l’arquitectura com una cosa tan senzilla que pogués fer qualsevol persona que tingués bona mà per dibuixar. Quina ignorància la meva.

Després vaig emprendre el camí cap a “l’arquitecte”, però no era el meu, jo era la copilot.

Em vaig adonar que un habitatge és molt més que un espai habitable, i que l’arquitectura és molt més que un habitatge. La trobem a tot arreu, quan sortim al carrer, a la plaça on jugàvem de petits i a la fruiteria on anem a comprar. També en aquell restaurant que ens agrada anar a sopar i sobretot en aquells monuments que surten a la nostra llista de “coses per visitar” quan viatgem. Ho és tot, aquest tot que porta al darrere un estudi, una elecció tant acurada com meticulosa dels seus materials, càlculs, estructures, precisió, el procés de transformar una idea per fer-la tangible. Vaig començar a sentir l’esforç i la constància, les nits sense dormir, vaig ser testimoni de moltes desil·lusions però també de l’alegria d’anar pel camí correcte.

En aquest trajecte que encara no ha acabat he après que darrere  hi ha una gran història, uns antecedents, persones reconegudes que han deixat petjades i coneixements.

Als 25 anys i després d’un període de temps treballant envoltada d’un equip de professionals puc afirmar la gran importància que tenen. Quan posen tots els seus coneixements en una rehabilitació perquè un edifici romangui, les idees que broten en ells per dissenyar nous projectes i satisfer a qui espera. Les hores dedicades i l’esforç emprat en cada detall i cada treball. He vist la satisfacció que senten quan allò que han “creat” té un esforç reconegut i també ho senten una mica seu.

En resum, i des del meu punt de vista, només puc dir que no és només una professió, és un art, una personalitat, un caràcter peculiar. On la resta veiem un material ells veuen un objecte. I el transformen. I li donen vida. I gaudeixen. Els arquitectes tenen “alguna cosa” que els diferencia. Una cosa inefable.

– GRÀCIES PER ENSENYAR-ME  TANT!”

No Comments

Post a Comment

Desde el exterior

Desde el exterior

En este texto, una persona de nuestro equipo que pertenece al ámbito administrativo nos explica desde su punto de vista como ve la arquitectura. Esperamos que disfrutéis tanto como nosotros con su reflexión.

“Veo la arquitectura desde el exterior, pero no como la miraba antes. He tenido tres visiones diferentes,  la última es la que más me gusta.

Durante los 18 primeros años de mi vida creí que un arquitecto era aquel que se dedicaba a hacer planos de casas y distribuir sus espacios, pensaba en la arquitectura como algo tan sencillo que pudiera hacer cualquier persona que tuviera buena mano para dibujar. Que ignorancia la mía.

Después emprendí el camino hacia el “arquitecto”, pero no era el mío, yo era la copiloto.

Me di cuenta que una vivienda és mucho más que un espacio habitable, y que la arquitectura es mucho más que una vivienda. La encontramos en todos lados, cuando salimos a la calle, en la plaza donde jugábamos de pequeños y en la fruteria donde vamos a comprar. También en aquel restaurante al que nos gusta ir a cenar y sobretodo en aquellos monumentos que salen en nuestra lista de “cosas que visitar” cuando viajamos. Lo es todo, ese todo que lleva detrás un estudio, una elección tan cuidadosa como meticulosa de sus materiales, cálculos, estructuras, precisión, el proceso de transformar una idea para hacerla tangible. Empecé a sentir el esfuerzo y la constancia, las noches sin dormir, vi muchas desilusiones y  compartí la alegría de ir por el camino correcto.

En este trayecto que todavía no ha terminado he aprendido que hay una gran historia detrás, unos antecedentes, personas reconocidas que han dejado huellas y enseñanzas.

A los 25 años y después de un período de tiempo trabajando rodeada de un equipo de profesionales puedo afirmar la gran importancia que tienen. Cuando ponen todos sus conocimientos en una rehabilitación para que un edificio permanezca, las ideas que brotan en ellos para diseñar nuevos proyectos y satisfacer a quien espera. Las horas invertidas y el esfuerzo que dedican en cada detalle y en cada trabajo. He visto la satisfacción que sienten cuando aquello que han “creado” tiene un esfuerzo reconocido y lo sienten un poco suyo también.

En resumen, y desde mi punto de vista, solo puedo decir que no es solo una profesión, es un arte, una personalidad, un carácter peculiar. Donde el resto vemos un material ellos ven un objeto. Y lo transforman. Y le dan vida. Y disfrutan. Los arquitectos tienen un “algo” que les diferencia. Algo inefable.

  • GRACIAS POR ENSEÑARME TANTO!”

 

No Comments

Post a Comment