Bon dia arquitectura

Bon dia arquitectura

Avui recuperem un antic article publicat fa 4 anys. El despatx Espai Blanch arquitectura era poc més que una llavor carregada d’ideals que intentava arrelar a la ciutat de Reus colpejada per la crisis. Una idea clara d’arquitectura, molt d’esforç i un equip capaç de tot ens han portat a materialitzar la nostra visió de l’arquitectura. Cada projecte, cada rehabilitació, cada oportunitat ha estat aprofitada per reafirmar el nostre ideari.

En l’article parlàvem de la necessitat d’establir una relació sincera entre l’arquitecte i l’usuari final. Seguim compromesos amb aquesta filosofia de treball:

“Bon dia, ningú ho ha demanat però fa bon dia…”. Aquest és l’inici d’una coneguda cançó del grup musical català Els Pets. La lletra retrata els vicis i costums dels ciutadans del que podria ser qualsevol poblet de la nostra terra, tot transportant-nos a un món de sons, olors i colors ben conegut per tots.

Dibuixat en la nostra ment el paisatge de la cançó, és fàcil adonar-se del protagonisme que adquireix l’arquitectura,fins a quin punt el traçat i el teixit urbà condicionen als seus habitants. Però l’arquitectura és més que l’escenari de la nostra quotidianitat, forma part de la nostra identitat. Les proporcions, llum i textures dels carrers i edificis que habitem configuren el nostre paradigma.

L’arquitecte és el professional que planifica aquest espai, però no n’és l’únic responsable, doncs cada un dels seus habitants l’alterarà de mil i una formes diferents i imprevisibles. Són valors necessaris per l’arquitecte la humilitat i la responsabilitat. Humilitat per acceptar que les seves obres el transcendeixen. Responsabilitat per assumir l’abast de les seves decisions sobre el col·lectiu. L’absència d’aquests valors portaria a l’arquitecte a creure que l’arquitectura és patrimoni seu, amb el conseqüent distanciament de la societat. Una societat que el miraria amb ulls d’incomprensió no entenent massa bé la seva obra.

Potser hauria de ser el ciutadà el primer en comprendre el concepte de l’edifici. Al cap i la fi, ha estat construït per a ell.

Salut i arquitectura!

 

https://www.youtube.com/watch?v=XgwnYXOfIkk[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No hi ha comentaris

Escriu un Comentari