El punt de partida

El punt de partida

Després de diversos mesos treballant en aquest projecte, els membres d’Espai Blanch Arquitectura, estem encantats de poder presentar-vos el que esdevé com la nostra web, www.espaiblanch.com. Amb aquesta plataforma esperem arribar més enllà del Baix Camp i poder compartir la nostra feina de la mateixa manera que ho hem fet fins ara a la zona de Reus i Tarragona.

 

Què és Espai Blanch? Doncs bé, som un estudi professional d’arquitectura dirigit per Josep Lluís Blanch, qui treballa amb la idea de generar un equip interdisciplinari des de 2015.
El començament d’Espai Blanch en l’àmbit de l’arquitectura resulta dificultós donada la realitat que es viu en aquest sector. No obstant això, al llarg del temps, amb molt d’esforç i passió, l’entrada de feina comença a deixar-nos fer arquitectura, i per tant, a deixar-nos gaudir de fer el que ens agrada.

 

Des dels inicis en l’espai de “coworking” ja desaparegut del Vaporlab, és planteja la marca de manera inclusiva, horitzontal i diversa. Comptant amb col·laboracions de diverses empreses d’enginyeria, disseny o gestió, que s’hi podien trobar sota el mateix sostre donada la facilitat que proporcionava el fet de ser “coworker”. És durant aquesta etapa de “freelance” que s’assoleixen els conceptes sota els que es vol fonamentar l’arquitectura i l’equip del què serà després Espai Blanch. És, el punt de partida.

 

Deixant córrer el rellotge, o més bé, corrent darrera d’ell, es forma un equip de 4 arquitectes, un arquitecte tècnic i un enginyer industrial com estructurista. Un grup de professionals de diferents especialitats que equilibren i optimitzen el funcionament d’Espai Blanch Arquitectura.

 

Tot i acabar de descriure un grup unitari, en l’actualitat aquest estudi d’arquitectura conviu amb una empresa de mobilitat i enginyeria elèctrica als baixos del número 38 de l’avinguda de Països Catalans de la ciutat de Reus. Conviure d’aquesta manera manté encesos els orígens del Vaporlab i propícia la interacció entre les dues empreses tant a l’àmbit professional com al dia a dia.

 

Per aquesta trajectòria, i donats els humils orígens d’Espai Blanch, l’arquitectura que esdevé als projectes resulta de línies senzilles però sofisticada, d’acabats austers però amb personalitat, resolta a partir de materials tradicionals però de disseny modern.

 

Per posar fi a aquesta entrada, voldríem dirigir-nos a tots vosaltres, arquitectes i aliens, professionals i amateurs, col·laboradors i clients… als qui cercareu a Internet el nostre estudi i als qui arribareu per casualitat; A tots i totes, gràcies pel vostre “clic”.

 

Proximitat, imaginació i seny, són el nostre mètode per fer arquitectura. Tractarem de fer-ho el millor possible.

 

Doncs bé, ja ens hem presentat, llavors explíca’ns…

Quin és el teu punt de partida? Comencem?

No Comments

Post a Comment