Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/2/d484128813/htdocs/clickandbuilds/espaiblanch/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/2/d484128813/htdocs/clickandbuilds/espaiblanch/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /homepages/2/d484128813/htdocs/clickandbuilds/espaiblanch/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
La ITE com a eina de Rehabilitació - espaiblanch
 

La ITE com a eina de Rehabilitació

La ITE com a eina de Rehabilitació

La ITE o IITE, informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici, és l’eina per al foment del deure que tenen els propietaris de conservació, manteniment i rehabilitació dels seus edificis d’habitatges.

 

Aquesta analitza visualment els diferents elements d’un edifici, tant estructurals, com d’envolvents, d’acabats i d’instal·lacions, en valora el seu estat i en genera un recull de deficiències i/o recomanacions.Durant aquest procés, el tècnic realitza visites a l’edifici i corresponents habitatges i locals, realitza qüestionaris a la propietat, fa un recull fotogràfic i en genera un informe que envia a Habitatge per a aconseguir posteriorment el Certificat d’Aptitud de l’Edifici.

 

Un cop rebut l’Informe ITE per part de la propietat, s’obre un camí conjuntament amb el tècnic per a intentar trobar les millors solucions per a corregir les deficiències esmentades en l’informe. És aquí on entra la rehabilitació.

 

L’informe ITE detalla un seguit de deficiències les quals demanen un seguit d’actuacions immediates o al llarg del temps, partint des dela realització de treballs de manteniment preventiu i/o corrector per evitar el seu agreujament, passant per intervencions correctores i actuacions immediates per a solucionar un problema evident. Entre la propietat i el tècnic, s’acorda l’elaboració d’un Programa de Rehabilitació.

 

L’aprovació d’un Programa de Rehabilitació de l’edifici és una obligació de la propietat de l’edifici a partir del moment en què disposa d’un Informe d’ITE que recull l’existència de deficiències (D. 67/2015).Aquest Programa consisteix en establir la realització de les intervencions necessàries, prioritzar-ne la seva realització segons la seva gravetat i quantificar-ne el cost econòmic estimat.

 

La propietat contacta un tècnic per a fer una avaluació, control i seguiment d’unes obres de rehabilitació a fi de dotar d’una millor salut el seu edifici.

 

Considerem molt important el fet de realitzar un informe ITE per a saber realment la salut del nostre edifici, amb un tècnic que ens assessorarà i aconsellarà, i en segon punt la realització d’un Programa de Rehabilitació a fi de primer de tot, solucionar aquells punts que l’ITE ens ha marcat com a prioritaris, i segon a mode de dotar d’una millor salut i aspecte el nostre edifici. Al final, és l’espai on habitem i a tots ens agrada que el nostre edifici brilli amb llum pròpia.

 

Des d’Espai Blanch Arquitectura oferim els nostres serveis i atenció continuada en qualsevol ITE realitzada, sent partícips en la redacció del Programa de Rehabilitació i mantenint un control i assessorament durant les obres a realitzar.

 

Salut i Arquitectura!

No hi ha comentaris

Escriu un Comentari